Dorje Gotrab Retreat 2016

Led by Kyabje Tsikey Chokling Rinpoche
Friday 24th Jun 2016 – Sunday 26th June 2016

Click HERE to register online.

dordje-gotrab-1

The Vajra Armour Mantra, called Dorje Gotrab in Tibetan, is one of the most powerful healing practices in Vajrayana Buddhism. Practiced in secrecy for many centuries until recent times, the Vajra Armour Mantra is regarded as an effective method for treating diseases, purifying negative energies, and granting protection from misfortune.

It was first brought to Tibet from India in the eighth century by Guru Rinpoche, who then hid the Vajra Armour teachings as treasures to be revealed by destined treasure revealers in the future for the benefit of sentient beings. As Guru Rinpoche explained, if one chants the Vajra Armour mantra with trust, devotion, and in accordance with samaya, it will “cure disease, protect and prevent illness, calamities, restore balance to the environment, and most importantly destroy the true cause of all suffering – anger, desire, and ignorance.”

 

COST OF RETREAT

Stay at Temple RM300

Accommodation on own arrangement RM240

Please note that retreat fee is non-refundable.  It is transferable.

Click HERE to register online.

MEALS

Lunch and two coffee breaks will be provided.

For participants who are staying inside the temple, breakfast and dinner will be provided.

THINGS TO BRING

Recommended Packing List for Participants

  • Original Bank in receipts, Remittance receipts (to help us reconcile our accounts, if you have not submitted)
  • Indoor slippers or socks, if you want to wear something more comfortable
  • Rangjung Yeshe Chant Book
  • Kathas
  • Stationery (pen, pencils and papers / notebook)
  • Simple first aid kits/ personal medication
  • Snacks (instant drink mixes like 3-in-1 coffee, tea, cereal; biscuits; fortifying/cooling herbal drinks such as chrysanthemum tea and the like), if necessary
  • Thermos flask or water bottle for your own drinks, there will be water station provided.
  • Toilet paper

Recommended Packing List for Participants staying overnight at the Temple

  • Bed sheets and pillow ( For those who prefers to use own set)

There are about 30 beds with sheets and pillows and will be allocated based on first come first serve basis. Rooms are air-conditioned, kindly bring own blanket or warmer if needed.

  • Personal Toiletries and towels
  • Mosquito nets

Items provided by the Retreat Organisers

  • Meditation cushions
  • Ang Pow Packets

HOTELS

    1. Golden Roof Hotel – near temple
    2. Hill City Hotel – 5 minutes drive from retreat place
    3. Symphony Suites – 5 minutes drive from retreat place
    4. Ipoh Boutique Hotel – 15-20 minutes drive from retreat place

RETREAT SCHEDULE

Schedule is subject to change without prior notice. Please check schedule at the entrance from time to time.
閉關日程表会有所變動的可能性,敬请不时在入口處检查日程表。

Time
時間
Duration
持續時間
Event
活動
Place
地點
Friday 星期五 24th June 2016
9:30am- 11:00am 1.5 hr Onsite Registration & Check In
現場登記,辦理入营手續
Temple Main Hall
禪堂
11:00am-12:00pm 1.0 hr Orientation
簡介閉關活動
Temple Main Hall
禪堂
12:00pm-2:00pm 2.0 hr Welcome Lunch & Rest
歡迎午餐與休息
Dining Hall
飯堂
2:00pm- 4:00pm 2.0 hr Introduction to Dorje Gotrab Practice, Refuge Taking Ceremony & Empowerment
金刚铠甲練習簡介,皈依儀式與金刚铠甲灌頂
Temple Mall Hall
禪堂
4:00pm- 4:30pm 0.5 hr Tea Break & Rest
茶歇與休息
Dining Hall
飯堂
4:30pm- 6:00pm 1.5 hr Dorje Gotrab Puja – Evening session
金刚铠甲法會,下午課程
Temple Main Hall
禪堂
6:30pm- 8:00pm 1.5 hr Dinner and Rest
晚餐與休息
Dining Hall
飯堂
8:00pm- 9:00pm 1.5 hr Dorje Gotrab Puja – Night Session
金刚铠甲法會, 晚課程
Temple Main Hall
禪堂
Saturday 星期六 25th June 2016
6:30am- 8:00am 1.5 hr Dorje Gotrab Puja-Morning Session
金刚铠甲法會, 上午第一节課程
Temple Main Hall
禪堂
8:00am-9:00am 1.0 hr Breakfast
早餐
Dining Hall
飯堂
9:00am-10:30am 1.5 hr Teaching By HECLR
上師开示
Temple Main Hall
禪堂
10:30am11:00am 0.5 hr Tea Break & Rest
茶歇與休息
Dining Hall
飯堂
11:00am-1:00pm 2.0 hr Dorje Gotrab Puja-Late Morning Session & Feast Offering
金剛铠甲法會, 上午第二节課程與薈供
Kong Chee Nam (Cave)
Tulku Urgyen Cave
光炽岩洞
1:00pm- 2:30pm 1.5 hr Lunch & Rest
午餐與休息
Dining Hall
飯堂
2:30pm- 4:00pm 1.5 hr Teaching by HECLR, Q & A
上師开示
Temple Mall Hall
禪堂
4:00pm- 4:30pm 0.5 hr Tea Break & Rest
茶歇與休息
Dining Hall
飯堂
4:30pm- 6:00pm 1.5 hr Dorje Gotrab Puja-Evening Session
金刚铠甲法會,下午課程
Temple Main Hall
禪堂
6:30pm- 8:00pm 1.5 hr Dinner and Rest
晚餐與休息
Dining Hall
飯堂
8:00pm- 9:00pm 1.5 hr Dorje Gotrab Puja – Night Session
金刚铠甲法會, 晚課程
Temple Main Hall
禪堂

Sunday 星期日 26th June 2016

6:30am- 8:00am 1.5 hr Dorje Gotrab Puja-Morning Session 金刚铠甲法會, 上午第一节課程 Temple Main Hall
禪堂
8:00am-9:00am 1.0 hr Breakfast
早餐
Dining Hall
飯堂
9:00am- 11:30am 2.5 hr Teaching By HECLR, Dorje Gotrab Puja and Mandala Offering
上師开示 , 金剛铠甲灌頂與曼陀罗供养
Temple Main Hall
禪堂
11:30am-1:00pm 1.5 hr Group Photo and Farewell Lunch
上師與閉關参与者團体大合影
歡送午餐
Dining Hall
飯堂

 

LOCATION

Association of Pureland Amitabha Buddhist Ipoh (弥陀道场)

GPS (4.561963, 101.123300)

PHOTOS

The building Meditation hall rooms room2 wash area

CONTACT US

For queries, please email us at [email protected] or call our following representatives:

Bryan Chan: +6012-505-9321
Soo:              +6012-538-0028

Click HERE to register online.

Organised by Persatuan Dharma Rangjung Yeshe Negeri Perak

For non-muslim only